Followers

Pilihan Anda!

Tuesday, September 01, 2015

INFO: Home Direct Shopping Sdn Bhd (1110325-V)

Berikut adalah sebahagian maklumat dari Internet

Best Products adalah syarikat pertama di Malaysia yang menyediakan satu perkhidmatan pesanan mel eksklusif, 
yang menawarkan pelbagai produk runcit. Dipasarkan melalui pelbagai katalog, pemilihan produk-produk yang berkualiti, 
unik, rekabentuk bergaya, praktikal dan berpatutan, kini tersedia untuk pasaran Malaysia.
 Pelanggan Best Products merupakan mereka yang menginginkan barang-barang ini, 
tetapi berkesuntukan masa untuk membeli-belah - jadi kami berada di sini untuk memenuhi keperluan itu.

Sejak diperkenalkan, Best Products telah mendapat sambutan yang sangat positif daripada 
orang ramai - pelbagai tempahan diterima sejak pelancarannya di negara ini. Demi menghargai 
semangat kesetiaan pelanggan, Best Products merancangkan beberapa program promosi khas 
dan pertandingan untuk memastikan setiap pelanggan setia kami menjadi Pemenang dan 
meraih hadiah-hadiah yang lumayan – Usaha ini akan diteruskan untuk memastikan setiap
 pelanggan setia Best Products diberi peluang keemasan ini.

Dengan bangganya Home Direct Shopping Malaysia telah
menganjurkan Majlis Penyampaian Hadiah untuk pertama kalinya pada malam 30 Jun 2015.






PEMENANG HADIAH UTAMA 

RM 150,000

Rayhaan Dharmavilasan Bin Abdullah 
Rawang, Selangor










PEMENANG HADIAH KEDUA 

RM 30,000

Mohd Said Bin Naem 
Kuala Lumpu

PEMENANG HADIAH KETIGA 
RM 3,999

Hashim Bin Zakaria 
Negeri Sembilan
Malam Majlis dimeriahkan lagi dengan persembahan hebat daripada duta Best Products Malaysia, 
Ramlah Ram dan Nassier Wahab yang merupakan penyanyi dan pelakon terkenal di Malaysia. 
Tepukan gemuruh memenuhi ruang dewan apabila acara Penyampaian Hadiah disampaikan 
oleh Muhammad Hafiz bin Othman, Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Best Products 
kepada para-para pemenang.

www.bestproducts.my/

http://www.sinarharian.com.my/bisnes/kempen-best-products-tawar-hadiah-menarik-1.406757

Kempen Best Products tawar hadiah menarik

http://azliadlan.blogspot.com/2015/07/promosi-melalui-katalog-efektif.html

Komuniti Blogger JB www.johor.blogspot.com

94 comments:

  1. Macamana nak pastikan yang kita pemenang best products ni..surat dah sampai tp xpasti samada betul atau x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebijik pamplet semua..tp dlm bhs inggeris..dr zambia

      http://mybroadband.co.za/vb/showthread.php/667867-Congratulations!-you-won-R300k!-you-just-need-to-buy-some-things-first

      http://bestproducts.co.za/

      ada gambar kat sini..tgk pic da tau taktik sama tuk scam

      Delete
    2. X pyh beli produk best produk ni.produk lgsg x de kualiti mcm barang rm2.taktik mengelirukan pelanggan utk beli barang dia.ni la cara melayu nk jd jutawan.

      Delete
    3. X pyh beli produk best produk ni.produk lgsg x de kualiti mcm barang rm2.taktik mengelirukan pelanggan utk beli barang dia.ni la cara melayu nk jd jutawan.

      Delete
  2. Macamana nak pastikan yang kita pemenang best products ni..surat dah sampai tp xpasti samada betul atau x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AKU KURANG YAKIN dengan kempen BEST PRODUCT untuk menang RM150k ni..rasa macam taktik jualan @tipu tipu jer. ramai ke yg dapat surat konon nye sabagai finalis hadiah utama tu. Sebab aku dapat surat dari Best Product ni bulan mei 2016 BILA AKU ISI BORANG KAT DALAM AKBAR METRO tempohari, yang aku rasa penuh taktikal untuk menarik perhatian orang ramai.
      jom bincang kan kat sini sebelom tertipu. Duta program ni yg best product guna si Nasir Wahab dan Ramlah Ram tu kontrak dia untuk program ni 4 bulan jer. yg aku selidik dalam FaceBook Nasir Wahab lah.

      Delete
    2. sy pon sama nak tahu..sbb sy da beli brg dia tp x sampai2 lg..sy pon dpt surat layak menang 150k dengan maklum balas 10 hari dan mesti beli barang dia..

      Delete
    3. sy pon sama nak tahu..sbb sy da beli brg dia tp x sampai2 lg..sy pon dpt surat layak menang 150k dengan maklum balas 10 hari dan mesti beli barang dia..

      Delete
    4. saya dpt dr suratkhabar suh gores..then anta gores tu sbb adiah utama..dia suh bli brg..bila smpai katalog..huihh nmpak mcm scam..sbb terlalu byk ayat bunga2 and setiap kali gores mesti adiah utam..hello!! dr situ da nmpk mcm tipu..kot2 semua katalog dia letak kita menang..adiah semua gempak2..saya ignore je pas tu katalog dia..smpaila kali ke3 smp katalog..x boleh tahan da..sbb klo bc ayat2 bunga dia mmg kita menang slalu..takut satu ari nti tergoda (psikologi maaa)..so sy call mereka suruh kuarkan nama saya dr sistem..dia tny ayat standard "boleh kami tahu kenapa", saya jwb je.."sbb saya rasa mcm scam dan saya tak berminat lagi dgn penerimaan katalog. harap buang nama saya dr sistem" smbil gelak2 la...then org tu serius je n jwb terima kasih kerana menghubungi kami..then letak tel..dlm ati sy...uiiiihhh kalau org lain..mesti cust service gelak2, then akan ckp yg ni prod ok..x tipu..dia serius je jwb..so sy rse mmg scam..yg mne da beli tu, stop..jgn truskn lg..*ni hanyalah pendapat saya sendiri dan tiada kena mengena dgn org lain*. maaf jika silap.

      Delete
  3. Kali pertama pada september sampai sebagai calon pemenang utama .Buat pengoderan seperti dikehendaki syarikat tapi sampai sekarang barang diorder tak sampai-sampai.Hari ini datang peluang kedua konon calon pemenang utama dan mesti respon dalam tempoh sepuluh hari.Tempoh sepuluh hari menjadi alasannya untuk tidak terpilih menjadi pemenang.Kalau begini bila orang pantai timur nak merasa sebagai pemenangnya.

    ReplyDelete
  4. name sy ranking teratas..rase2 sy layak ker

    ReplyDelete
  5. AKU KURANG YAKIN dengan kempen BEST PRODUCT untuk menang RM150k ni..rasa macam taktik jualan @tipu tipu jer. ramai ke yg dapat surat konon nye sabagai finalis hadiah utama tu. Sebab aku dapat surat dari Best Product ni bulan mei 2016 BILA AKU ISI BORANG KAT DALAM AKBAR METRO tempohari, yang aku rasa penuh taktikal untuk menarik perhatian orang ramai.
    jom bincang kan kat sini sebelom tertipu. Duta program ni yg best product guna si Nasir Wahab dan Ramlah Ram tu kontrak dia untuk program ni 4 bulan jer. yg aku selidik dalam FaceBook Nasir Wahab lah.

    ReplyDelete
  6. so best product ni trusted or not?

    ReplyDelete
  7. Bapak aq dh 3 kali dpt surat best product ni..surat yg sama..dripd kajian aq kt google indonesia..diorg cakap best product ni penipuan..tp kat malaysia ni aq xdpt ap2 info..

    ReplyDelete
  8. saya telah mengisi borang pesanan bernilai rm79 untuk kelayakan hadiah rm30,000.....kemudian saya mengisikan borang pesanan bernilai rm179 untuk kelayakan hadiah rm150000.00...dan mereka nyatakan keputusan peraduan pada 12.5.2016....tapi mana keputusan nya....

    ReplyDelete
  9. itu semua tipu...kononnye anda finalist berjaya tempat pertama..tp hampeh...itu semua strategi pemasaran...seperti readers digest

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah bapa saya ckp mcm readers digest je..haha..trus sy ignore

      Delete
    2. readers digest? hahahahahaha......gulp!

      Delete
  10. Salam, bro pun dapat? Nenek saya ada dapat dan saya cuba beritahu dia yang kemungkinan ini semua taktik jualan sahaja . Tapi biasalah fikiran orang tua. Saya tak nak cakap apa apa. Benda ni potential scam kan?

    ReplyDelete
  11. salam.. pada pendapat saya, benda ni menipu.. saya penah teka peraduan ikut tarikh lahir menang toyota fortuner pada akhbar keluaran september 2015 kalau x silap saya,, saya call dan bg segala maklumat seperti alamat rumah dan nama... tahu2 je surat sampai rumah,, bila saya tgk dan meneliti, dia suruh order barang syarat utk mendapat hadiah.. mula2 saya buat x tahu, sebab takut ditipu dan sebagainya,, so, saya buat keputusan utk mengabaikan surat 2.. surat 2 mengatakan "anda finalis".. tempoh dalam 10hari... jika x hantar, nama akan tidak disenaraikan lg.. smpi skang dah 5 surat smpi kt umah.. katanya dah x disenaraikan lagi... cuba fikir.. ini semua taktik utk menipu.. lg 1, harga dalam katalog juga mahal... saya ada ternampak barang dalam katalog sama di kedai MR DIY.. harga jauh lebih murah.. kesimpulannya,, berfikir la sebelum melakukan apa2.. sekian

    ReplyDelete
  12. salam.. pada pendapat saya, benda ni menipu.. saya penah teka peraduan ikut tarikh lahir menang toyota fortuner pada akhbar keluaran september 2015 kalau x silap saya,, saya call dan bg segala maklumat seperti alamat rumah dan nama... tahu2 je surat sampai rumah,, bila saya tgk dan meneliti, dia suruh order barang syarat utk mendapat hadiah.. mula2 saya buat x tahu, sebab takut ditipu dan sebagainya,, so, saya buat keputusan utk mengabaikan surat 2.. surat 2 mengatakan "anda finalis".. tempoh dalam 10hari... jika x hantar, nama akan tidak disenaraikan lg.. smpi skang dah 5 surat smpi kt umah.. katanya dah x disenaraikan lagi... cuba fikir.. ini semua taktik utk menipu.. lg 1, harga dalam katalog juga mahal... saya ada ternampak barang dalam katalog sama di kedai MR DIY.. harga jauh lebih murah.. kesimpulannya,, berfikir la sebelum melakukan apa2.. sekian

    ReplyDelete
  13. haha Alhamdulillah..saya dah abaikan aje surat mereka untuk membeli produk dan konon nye menang hadiah.
    untuk info ahli blog mereka masih menghantar surat offer beli dan menang pada saya. tapi saya tekat abaikan aje.terima kasih sahabat sahabat dlm blog ini yg aktif membincangkan dan beri pendapat.
    bagi saya ni memang strategi perniagaan yg menguntungkan mereka juga merugikan pengguna. tak berbaloi beli dgn mereka.

    :sampai sekarang pon tak penah nampak keputusan pemenang di dalam akbar or berita tV. TIPU BELAKA

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. terima kasih semuanya. Mak sy ada terima surat mcm yg dinyatakan. Apa2 pn kna buat kaji selidik dlu. Ternyatalah benda ni tipu semata mata

    ReplyDelete
  15. Saya pun dapat Dari best products Dari harian metro tahun lepas. Saya x Balas pun tapi Surat Sampai lagi. Saya x buat pesanan lagi setelah membaca komen diruangan ini saya x jadi. Terima kasih semua.

    ReplyDelete
  16. Saya pun dapat Dari best products Dari harian metro tahun lepas. Saya x Balas pun tapi Surat Sampai lagi. Saya x buat pesanan lagi setelah membaca komen diruangan ini saya x jadi. Terima kasih semua.

    ReplyDelete
  17. Salam..Syukur Alhamdulillah hati tergerak untuk search maklumat peraduan best produk.saya ada terima 3 pucuk surat dari best produk. surat pertama dan kedua tidak sempat untuk membalas. Surat 3 pulak baru ingin membeli brg 2 dan membuat bayaran. Akan tetapi hati kuat mengatakan jangan terburu2. cari maklumat dahulu. Kebanyakkan maklumat semuanya negetif.Saya berjaya menyelamatkan wang saya dari membeli produk mereka.

    ReplyDelete
  18. aku bukan penerima pelanggan best product ni tp setiap kali sahabat aku dapat surat best product dia akan minta tolong aku isikan. Dah lebih dari 10 kali dia berurusan dengan syarikat terbabit sengan membeli barang degan harga lebih RM179 walaupun aku kata scam. Diisyhtiharkan finalis sejak dua minggu lalu dan keputusan diumumkan hari ini. Betapa tinggi penipuannya hingga kelmarin (11.8.2016), dia masih menerima borang pembelian dan menyatakan borang terdahulu tidak lengkap. Jika hari ni keputusan keluar, mengapa harus ada lagi borang pembelian kan.Barangan yang dijual kadangkala 3 kali ganda lebih dari harga pasaran..ini smua scam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Babi punya best product,nasib baik aku xbank in lg,ikut kn pg ni aku nk bnk in rm199 skali dgn kos pnghataran,aku di umumkan bakal mnjd finalis rm150.000.00.sial btul,jgb trpdya dgn diorg ye sahabat sahabat semua,tq semua,,

      Delete
  19. aku bukan penerima pelanggan best product ni tp setiap kali sahabat aku dapat surat best product dia akan minta tolong aku isikan. Dah lebih dari 10 kali dia berurusan dengan syarikat terbabit sengan membeli barang degan harga lebih RM179 walaupun aku kata scam. Diisyhtiharkan finalis sejak dua minggu lalu dan keputusan diumumkan hari ini. Betapa tinggi penipuannya hingga kelmarin (11.8.2016), dia masih menerima borang pembelian dan menyatakan borang terdahulu tidak lengkap. Jika hari ni keputusan keluar, mengapa harus ada lagi borang pembelian kan.Barangan yang dijual kadangkala 3 kali ganda lebih dari harga pasaran..ini smua scam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello bro.so sampai hri ni Kwn bro tu tk dpt ape2 hadiah?

      Delete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. saya pun dapat jugak...padahal peraduan masa sebelum raya...tapi sampai sekarang masih dapat...bulan lepas ada dapat...saya try la beli..tapi bayar secara online...tapi transfer tak berjaya...sebab dia kata invalid company identification..bila call customer services knp...dia kata diaorg tak galak pembayaran secara online...kne bankin jugak...pelikkan...sekarang teknologi da tinggi..x kan x boleh..company besar kan...yg jual online kecik2 pn still boleh transfer guna online..dia ckp kne ada bukti pembayaran..kena ad resit...online pn boleh kan print pembayaran yang da dibuat...mse call ada jugak ckp..ad org da bli brng..tpi x dpt2 brngnye...tapi dia x jwb soalan...yg dia jawab...dia cerita diorg ni company jualan online...ble tanya je...dia ckp benda yang sama...ckp cara pembayaran...geram pn ada...kali ni hadiah dia tambah..dapat proton iris...sempena merdeka ni...

    ReplyDelete
  22. Aah,sy pon dapat juga. kalau tgk dlm majalah dia mmg sgt mahal.m Cth tuala dapur mikrofiber harga rm59 kti 2. Padagal kat giant baru rm5 sehelai... menipu,cekik darah

    ReplyDelete
  23. Aah,sy pon dapat juga. kalau tgk dlm majalah dia mmg sgt mahal.m Cth tuala dapur mikrofiber harga rm59 kti 2. Padagal kat giant baru rm5 sehelai... menipu,cekik darah

    ReplyDelete
  24. mak saya baru kena .. dua kali hantar surat ..biasa laa org tua .. dia bayar duit untuk beli barang ..kalau barang sampai x pe ..risau x dapat laa ..kesian mak..mcm mana nak buat ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis.. Nk tnye brg mak yg sis beli tu dh dpt belum? Bleh dipercayai ke peraduan ni?

      Delete
  25. Repot kpdnkk sb jls syarikat berdaftar dibwh akta jualan langsung

    ReplyDelete
  26. ni Best Product company mmg berani putar belit jualan lansung..jangan terperdaya.
    yang terbaru iklan dia pancing orang antar penyertaan .TOLONG jangan TERPERDAYA

    ReplyDelete
  27. Adik saya pun dah antar dan beli barang2nya,harap-harap menang la mana tau betul2 terpilih menang finalist.

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. No coment la,tunggu dan lihat saja la mana tau adik saya saifullah ada nasib.Kalo ada rezekinya ada la tu.Kalo tida ada sabar la.Berserah ja pada tuhan izin Allah ada rezeki insyaAllah sabar itu separuh dari iman..

    ReplyDelete
  30. Jangan terpedaya!! Gores dan menang!! Mesti beli dan keluar modal baru boleh kira nasib.. ia seperti judi tuan-tuan dan puan-puan...

    ReplyDelete
  31. Jgn terpedaya ye kwn2.best produk ni menipu.kualiti barang mcm rm2.sebenar lgsg x de produk tp ambik produk org lain.buat bisnes menipu org.haram mkn duit org.aku doakan bankrap trs.

    ReplyDelete
  32. Sapa sangka dr awal die dh pancing kita dgn kaji selidik la...mcm tesis pulak. Siap htr kt emel lgi suruh lengkapkn maklumat. Hati rasa x sedap gak ... Bile buat semakan rupanye taktik ni sama mcm gores dn menang...cuma lebih profesional la. nasib baik tergerak hati nk baca komen kkwn...

    ReplyDelete
  33. Saya baru dapat surat daripada Best Products nih kata saya adalah Finalis Akhir untuk kempen 150k. Yg peliknya dia suruh sy beli produk lebih rm179 baru layak utk dapat 30k. Pengumuman pd awl bln januari 2017. Bila dah baca komen kawan2 kat sini,saya rasa lebih baik saya ignore je. Rasa takut pulak nak beli.

    ReplyDelete
  34. Mak sy dah terkena....kesian dkat mak sy kat kg....mesty mak sy tengah sedih skrg ny...yela...mak sy dah terperdaya dgn hadiah2 yg best product tawarkan...mak sy pon dah 3 kali dpt surat yg kemungkinan besar mak sy akan menang...rm150k dgn saguhati rm30k... Mak sy beli barang... Bantal dgn pengisar bawang katanya harga dalam rm250.. Barang sampai rumah tapi pengisar bawang dah rosak dan bantal pon dah koyak...saya ckp mak sy....best product ke ni,dala mahal...made in china pulak tu....dalam hati sy...da rase mak sy kna tipu...tpy sy xckp mak sy xnk mak terasa... Selepas sebulan...dah bulan november ny laa...mak kata...best product nk umumkan pemenang pada 10/11/2016 dekat tv 3.., tapi xde pon seberang tanda2 nak menang padahal dah sampai 3pucuk surat mengatakan menang....saya rasa terkilan sgt.... Bila mak sy kna tipu...bukan apa... Mak sy dapat tawu dye nak menang dye sanggup keluarkan duit kwsp dye untuk beli kereta...sbb dye dah tawu yg dye bakal menang skrg duit pon dah berkurang...kepala pun sakit...salah mak sy jgk...terlampau terperdaya....dala mak sy xlama lg akan. Bercerai dgn ayah tiri sy...bagaimana kehidupan mak sy selepas ini...nak sara 3org adk yg masih sekolah ...terpaksa mak sy berkerja..sy pula baru sy baru 6 bulan kawin...dan sy xkerja...lagipun tgah pregnant...kami pun bkn dari org senang..cukup2 makan2... Mintak2 lah allah pemudahkan...kehidupan kami...selepas ini...amin...

    ReplyDelete
  35. Mak sy dah terkena....kesian dkat mak sy kat kg....mesty mak sy tengah sedih skrg ny...yela...mak sy dah terperdaya dgn hadiah2 yg best product tawarkan...mak sy pon dah 3 kali dpt surat yg kemungkinan besar mak sy akan menang...rm150k dgn saguhati rm30k... Mak sy beli barang... Bantal dgn pengisar bawang katanya harga dalam rm250.. Barang sampai rumah tapi pengisar bawang dah rosak dan bantal pon dah koyak...saya ckp mak sy....best product ke ni,dala mahal...made in china pulak tu....dalam hati sy...da rase mak sy kna tipu...tpy sy xckp mak sy xnk mak terasa... Selepas sebulan...dah bulan november ny laa...mak kata...best product nk umumkan pemenang pada 10/11/2016 dekat tv 3.., tapi xde pon seberang tanda2 nak menang padahal dah sampai 3pucuk surat mengatakan menang....saya rasa terkilan sgt.... Bila mak sy kna tipu...bukan apa... Mak sy dapat tawu dye nak menang dye sanggup keluarkan duit kwsp dye untuk beli kereta...sbb dye dah tawu yg dye bakal menang skrg duit pon dah berkurang...kepala pun sakit...salah mak sy jgk...terlampau terperdaya....dala mak sy xlama lg akan. Bercerai dgn ayah tiri sy...bagaimana kehidupan mak sy selepas ini...nak sara 3org adk yg masih sekolah ...terpaksa mak sy berkerja..sy pula baru sy baru 6 bulan kawin...dan sy xkerja...lagipun tgah pregnant...kami pun bkn dari org senang..cukup2 makan2... Mintak2 lah allah pemudahkan...kehidupan kami...selepas ini...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KPDNKK?

      geram tahap gaban dah ni..berapa ramai dah warga emas kena kelentong dgn janji manis best product agaknya?
      abih duit pencen derma kat depa ja

      Delete
  36. Replies
    1. ini semua tektik penipuan best product je.. putar belit fikir positif selidik habis2

      Delete
  37. ada makcik satu ofis ni asyik masukkan duit rm200 lebih kat shopping home direct punya akaun..dia xde maybak2u jadi dia bagi cash kat aku untuk online...setiap bulan.... kawan aku mmg kaya juga...tapi dia ada juga dapat contoh cek rm 150 k tu.... bosan pulak aku aku nak transfer tiap bulan kat syarikat ni...nak cakap kat dia benda ni tipu takut dia kata apa pulak..nampak dia macam taksub.. entahla

    ReplyDelete
  38. yang kelakar tu mak cik ofis ni siap tunjuk sms dia dapat dari nassier wahab dan ramlah ram... alamak...kalo dia menang 150k tu alhamdulillah..kalo tak?

    ReplyDelete
  39. Sy nk tahu peraduan best product ni betul ke tidak?kena beli barang dia dgn hrga rm179 dn confirm ke bleh menang?tolong sape2 yg pernah sertai bleh bgitahu..adakh ianya benar??

    ReplyDelete
  40. dah lebih kurng 2k lebih mak ngn ayah sya beli kat best product ni ...janji manis cakap itu la ini la ...dan lgi satu mohon la sesiapa jgn masuk best product ni ....penipu besarr !!! contohnya brang yg mkayah sye beli rm35 tapi beli check kt kedai barang tu x smpai 15 ....dah la kene tambah 20 ringgit utk deliver barang ....puihhh xberkat hidup yg snggup tipu rakyat marhaen macam kami ni !

    ReplyDelete
  41. adui.kesiannya.jauhilah best products!

    ReplyDelete
  42. Camano nak buat biar benda ajaib ini dihentikan? bosan dengan janji manis yang ditabur kepada orang tua.

    Jika nak lodge report...kepada siapa? beribu ringgit abis nampak mcm memeperjudikan duit sendiri

    Feel stress

    ReplyDelete
  43. nk mudah kita buat report polis atau pegi ke tmpat dia....kita bakar je...biar satu kilang abis terbakar

    ReplyDelete
  44. yg penting ..mana dah terkena...jangan pernah halalkn duit kita tu pd mereka...org menipu ni selalu akn jadi rugi..xrugi didunia..akhirat nnti xlopeh diowg yg brskutu menipu kita ni...

    ReplyDelete
  45. mereka tak takut dngn penipuan mereka...tpi allah s.w. ada...semoga mereka dibinasakan dengan azab yg lebih pedih...kerana menipu ramai org.... aamiin.. kita mybe xtahu dimana mereka...tpi pe de hal...allah ada....serahkn pdnya... mereka ambil duit kita tnpa brng yg kita order...mereka tipu kita krna kita percayakn mereka....mereka tipu kita ambil duit kerja penat lelah kita yg nk dapat kemain susah dngn senag lenang mereka... eloklah..makan duit haram...bagi ank ank mkn..esok ank tu perangai mcm setan..... makan duit org yg dianiaya...org dianiaya ni doa dia makbul....semoga dilaknat,xterlepas dari neraka jahanam....dowg xtakut mati..xpe one day hari pengadilan tu tetap akn ada...dan mnuggu kita smua.... masa tu jngn harap mereka terlepas...sdikit duit mereka ambil dri kita...pdhal waktu tu..kita mmg perlukan duit...tpi trgoda dngn penipuan mereka...wlau sdikit tu pn tpi besar bagi org yg ditipu tu....esok esok mati mereka...susah mereka berganda di akhirat nnti.......dosa bsar kalau menipu org hnga org tu percaya .......

    ReplyDelete
  46. mereka tak takut dngn penipuan mereka...tpi allah s.w. ada...semoga mereka dibinasakan dengan azab yg lebih pedih...kerana menipu ramai org.... aamiin.. kita mybe xtahu dimana mereka...tpi pe de hal...allah ada....serahkn pdnya... mereka ambil duit kita tnpa brng yg kita order...mereka tipu kita krna kita percayakn mereka....mereka tipu kita ambil duit kerja penat lelah kita yg nk dapat kemain susah dngn senag lenang mereka... eloklah..makan duit haram...bagi ank ank mkn..esok ank tu perangai mcm setan..... makan duit org yg dianiaya...org dianiaya ni doa dia makbul....semoga dilaknat,xterlepas dari neraka jahanam....dowg xtakut mati..xpe one day hari pengadilan tu tetap akn ada...dan mnuggu kita smua.... masa tu jngn harap mereka terlepas...sdikit duit mereka ambil dri kita...pdhal waktu tu..kita mmg perlukan duit...tpi trgoda dngn penipuan mereka...wlau sdikit tu pn tpi besar bagi org yg ditipu tu....esok esok mati mereka...susah mereka berganda di akhirat nnti.......dosa bsar kalau menipu org hnga org tu percaya .......

    ReplyDelete
  47. RM0.00 Home Direct Shopping:Tahniah! (Nama xxxxxx),Tarikh lahir anda 1-1 berpeluang memenangi Hadiah Utama.Tel 0374516116! Hanya sah 24jam

    Dapat sms baru-baru ini. Just check online valid ke tidak, sebab rasa scam. Tak pernah dengar Best Product or Home DS. Tapi Google first few pg. ada gambar pemenang semua Melayu dan satu Indian. di website Best Product dan news online dan kata kat TV.

    Dulu pernah kena Gores Menang. Dia orang promote sampai condo. Tapi rasa macam scam masa tu. Ada Gores dan menang Hadiah Besar lah kot, tapi syarat kena beli brg elektrik yg Gila mahal. Lepas tu I kata pass lah, take minat.

    Jadi Hati -Hati. Kalau kena bayar apa-apa utk dapat / Menang Hadiah tak yah lah, pass...
    100% Scam!


    Kalau nak Menang hadiah tu kena masuk contest dulu. I selalu Menang contest hadiah kecil dan besar. Tak yah keluar se-sen pun. Paling banyak kena perah otak untuk slogan ke gambar. Boleh pergi FB official acct, instagram, twitter dan join contest. Tapi hati-hati ada page yg scam juga.

    Tapi kalau nak menang hadiah Spend & Win, boleh masuk Visa, MasterCard, Maybank, Tesco, Watson's etc. Di mana hadiah sponsor yg biasa kita dengar.

    Maybank Visa Spend & Win kat Curve pernah I menang, duit terus masuk acct I.

    Tapi kalau tak pernah masuk contest dapat email SMS kata menang etc. Memang 100% Spam & Scam. Email memang banyak Scam.

    ReplyDelete
  48. Saya pun dah terkena dgn penipuan best produk ni. 23/11/16 buat bayaran utk produk sampai sekarang apa berita maklum balas pun tak ada. Saya haramkan duit bayaran saya yg mereka ambik. Hampihh...

    ReplyDelete
  49. Mak mertua saya tengah 'gila' membeli barang Best Product ni bila dikaburi dengan hadiah lumayan. Dah diberitahu tak payah beli takut kena tipu. Tapi tak endah jugak. Beli barang yg mudah sangat dapat kat pasaraya dan lagi murah setakat tuala, cadar, kain lap tangan semua ada kat Diy pun berlambak. Best product apa kalau macam tu. Tak berbaloi tiap kali buat pembelian kena bayar rm20 utk wang proses order barang katanya. Tak tahu nak cakap macam mana dah nanti kecik hati pulak. Best Product, kalau company engkau main taktik kotor, makan la kau duit haram.

    ReplyDelete
  50. Salam semua... saya ni dah lebih sepuluh dapat surat offer dari Best produk ni.. tp semua tak layan, mcm mana nak hentikan dia hantar pos kat kita ye...? plzzzzz

    ReplyDelete
  51. Teknik menipu mcm readers digest tu....toksah la amik tau psl mende ni...

    ReplyDelete
  52. Kesian mak saya sampai nak gadai loket dia nak beli barang best produk. Alhamdulillah Allah bg petunjuk saya baca blog ni

    ReplyDelete
  53. what about yg teka dan menang by Best product, dlm papar Jan 4, 2017?... i guess scam jugak la kan... hmm nasib baik baca the discussion ni. Baru hampir2 nak post jawapan teka dan memang niii...

    ReplyDelete
  54. Wp scammer..siapa y ddok kl tolong lah usha syarikat sana..tgok alamat mcm tak wujud jer

    ReplyDelete
  55. Adoi nasib baik tak beli barang dia lagi..

    ReplyDelete
  56. Jilake!! Bapak aku order brang bln 12 lg.. byar 200 lbey tp 1 bnde brang pon xsmpai2. Ape punye lahanat lah mnipu org

    ReplyDelete
  57. Saya rasa saya dah kena tipu la. Surat tu datang 24/1 lepas dan menyatakan ayah saya telah terpilih jadi finalis pemenang peraduan tersebut. Saya buat tindakan membalas balik dengan membeli barang yang dipromosi di luar pengetahuan mak ayah saya. Saya dah agak saya patut buat kaji selidik dulu tentang benda ni tapi saya terpedaya dengan gambar2 manis pemenang dekat laman web mereka. Sekarang saya dah menyesal bila kaji balik benda ni dan memang disahkan penipu. Aduhai....

    Terima kasih atas pandangan2 korang semua. Lepas ni kalau ada benda2 macam ni lagi saya harap kita abaikanlah kalau tak ada apa2 pengiktirafan dari pihak penganjur yang dikenali. Niat buat benda ni sebab nak tolong mak ayah uruskan hal kewangan diorang memandangkan diorang ada masalah kewangan dan hubungan diorang pun tak berapa baik sejak kebelakangan ni. Apapun yang rugi bukan diorang sebab saya yang beli dengan duit sendiri bernilai RM200. Syukur diorang tak tahu benda ni kalau tak diorang mesti menyesal.

    Cuma saya perlukan pandangan daripada korang macam mana nak claim balik duit yang dicuri atau saya perlukan tindakan orang Malaysia untuk membuat aduan tentang peraduan ni supaya yang lain tak terpedaya

    ReplyDelete
  58. Bg sy praduan tu betul.yg dpt hadiah tu pun betul.yg tak betul tektik cara pihak penganjur buat praduan.
    Hasil dr kaji selidik sy.

    Penganjur hanya daftar ssm/buka acc bank/sediakan katalog/buat iklan kow2 dlm paper.

    Bila pembaca baca praduan pasti teruja dgn hadiah tu.demi hadiah 150k plggn wajib dikenakan syarat beli 1 mana2 produk.harga bg 1produk minimum rm80.

    Bayangkan jika 1juta pembaca buat pesanan.cuba kira.rm80×1juta=80juta.
    1produk modal rm10.
    Tolak campur kos operasi rm10.
    Maknanya penganjur berbekal modal rm20.jual rm80.untung rm60.
    Rm60×1juta=60juta.

    Ala...stakat taja duta produk 2,3ratus k termasuk hadiah praduan apa nak kisah.
    60J dah dpt.fuhh!!hebatkan.nilah salah 1 tektik jd kaya . kesimpulannya menipu.harak maklum.

    ReplyDelete
  59. Saya dah dpt 4 surat Best Product ni. Tp bile dh baca komen di atas semue surat2 tu sy buang ke tong sampah.

    ReplyDelete
  60. As salam...Terima kasih kepada semua yang terlibat di dalam ruangan ini.Pengalaman dan pandangan dari anda semua telah sedikit sebanyak menyebabkan sel sel otak saya berhubung.Saya telah menerima 3 pucuk surat dari Best Products dan bercadang untuk membuat pembelian,'bank in'dan menyertai pertandingan pada hari ini.Mujurlah saya tergerak hati untuk membuat penyelidikan yang lebih terperinci terlebih dahulu.T.kasih sekali lagi kepada semua,semoga usaha murni sebegini akan berterusan dan dapat membantu mengelakkan kita dari terjebak dengan gejala gejala yang tidak bermoral seperti ini.Terbaekkk la !!! Wassalam...

    ReplyDelete
  61. Saya telah melaporkan pasal best products ini ke KPDNKK, tggu dan lihat, modus operandi tak guna alamat tetap, guna po box dan selalu tukar ni telephone, hampir semua yang dikongsikan mmg ramai dapat mcm tu, dikatakan finalis tapi hampeh pun takde

    ReplyDelete
  62. Sy da dua kali beli d sbbkn mreka kata sy trmasuk ke peringkat akhir, brg yg pertama sy da dpt. N voucher finalis dpt TV lcd, knon nye sy menang TV. Xtaw plk betul ke x.. Nk tggu jgk brg kedua smpi. N pgumuman spe pemenang 150k.. Klau tipu. Hampehhhh la mcm ni! Sggup beli brg tu smpi xde duit nk blnje mkn harian taw ;-( ..tp alamat Best product ade dekat sunway piramid. Xtaw btl taw x.. Sedehhhh! Tggu jela jwpan.

    ReplyDelete
  63. Saya dah buat lebih 10 pembelian dgn harapan menang SBB dia KT saya bertuah Dan terpilih sbg finalist... Ya Allah balas LA pada orang yg menipu ni... Kita sggup cari duit sampai duit mkn pun tak cukup... Kalau tahu lebih balik bagi KT Mak dapat berkat..saya dah niat kalau menang nk belanja anak anak yatim... Laknat home best product.. Jom kita dapat kan chairman dia yg menipu kita semua

    ReplyDelete
  64. wife saya dah call nak tanya pasl barang tak sampai, tapi depa kata wife menang tapi sbb dah berberapa kali call, alasan kata luar kawasan , tak dapat la RM150,000, padahal call pun tak pernah

    ReplyDelete
  65. Saya plk br dapat surat dr mereka nie, dalam dilema samaada nk beli brgan mereka tu ... tapi alhamdulillah sempatla baca komen awk2 semua. memangla takkan beli brgan ni and ignore ajela nampak gaya nye, sebab kita nie bukan la orang senang pn nnt kena tipu lagi la susah nnt. Terima Kasih semua yg memberi komen.

    ReplyDelete
  66. Best pula kena tipu...sekali sekala nk jugak kena tipu hehehe.....kan melayu mudah tertipu

    ReplyDelete
  67. Ayah saya dah dua kali beli brangan dengan dia.. Habis dalam 400 lebih.. Bila baca maklumat dari anda semua.. Menyesal tak sudah.. Sekarang ni hanya tunggu barang sampai ke takk je.. Sayaa nak tanya.. Macam mana kita nak dapat balik duit yg kita dah labur kat diorang yee?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try mengadu dekat tribunal tuntutan pengguna atau persatuan pengguna islam malaysia(PPIM)

      Delete
  68. asl..sayapun dapat surat tu...tapi kain cadar rm259 tu macam x berbaloi giler..sb sarung bantal 2..sarung bantal pjg satu & cadar..baik belik cadar patchwork..lagi berbaloi dpt 4 sarung bantal..lupakanlah sesape nk beli tu...baik g kedai rm2 je..

    ReplyDelete
  69. Ya Allah..apa nak jadi la dunia sekarang,saya baca komen kebanyakkan orang melayu islam je kena tipu..pakcik2 dengan makcik2 yang duduk kampung lagi lah mudah percaya aduyyaai..baru di uji kena tipu dengan peraduan mcm ni belum di uji dengan dajai lg..kalau dajai datang nanti masa tu dah takada apa2 nak makan dan minum rasa2 kalau dajai tu pancing kita air 0 pun kita ikut kot..yang peliknya ramai pakcik2 dan makcik2 yang belajar kitab kat kampung2 pun boleh terkena dengan peraduan ni..terang2 dah peraduan2 mcm ni judi..sama je mcm main nombor ekor tikam modal sikit dapat banyak..kan adik beradik judi tu..semua agenda yahudi nak sesatkan orang islam ni..tu pun kalau dapatla..kalau tak dapat haa..barula nak menyesalkan tapi ramai orang melayu yang mengaku islam dok pulun jugak nak kaya cepat lupa habis halal haram main langgar je..tak taula apa nak jadi...sekadar peringatan untuk kita bersama..

    ReplyDelete
  70. Salam semua, macam mana nak contact dengan para pemenang yang betul betul dah berjaya dapat ni(seperti dalam gambar diatas) ? Seriously nak tau dan tanya mereka sendiri bagaimana sebenarnya event penyampaian hadiah ni dijalankan. Adakah wujud atau hanya rekayasa ? Adakah semua para pemenang itu barisan ahli keluarga Pekerja Best Products itu sendiri yang mana tujuannya untuk membuatkan orang awam lebih teruja dan percaya ?? Help meeeeee ???

    ReplyDelete
  71. Tolong semuaaa yg ada kt sini..mak saya dah taksub dgn best produk..sy nsihat mak mrh sy blk..tak tau nk buat ape dh..brg best produk yg mahal tu kbnyaknnya mmg djual di DIY..spe2 kt sni tlgla buat aduan pd yg brwjib..sy pun bab2 wat aduan tk reti sgt...mak sy dah bhbis dkt 2ribu :'(

    ReplyDelete
  72. Tolong semuaaa yg ada kt sini..mak saya dah taksub dgn best produk..sy nsihat mak mrh sy blk..tak tau nk buat ape dh..brg best produk yg mahal tu kbnyaknnya mmg djual di DIY..spe2 kt sni tlgla buat aduan pd yg brwjib..sy pun bab2 wat aduan tk reti sgt...mak sy dah bhbis dkt 2ribu :'(

    ReplyDelete
  73. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  74. jawapan kepada cik menunggu kebahagaian, saya dah pun laporkan kepada Kpdnkk tentang perkara ini, dan seperti dijangka hanya menerima jawapan jgn beli dah barangan dengan best products ini kerana ada yang dah beli barang smpi 2ok, tapi tak menang pun. kesimpulannya report pun tak berbaloi sbb tiada penguatkuasaan dari agensi berkaitan.

    ReplyDelete
  75. Saya pun byk kali dpat.. Surat pertama dan kedua tak lyn surat ketiga tu baru lyn sbb barang kataloq tu ada sgt berkenan.. Beli lah.. 2 barang.. Alang2 isi borang.. Pos duit dgn kos skali.. Hr ni dtg lg surat sama menyatakan dah terpilih utk menang.. Dgn syarat sama beli barang juga.. Surat tu menyatakan ada kesilapan.. Sepatut lyk.. Utk pulih kesilapan tu.. Antar smula jwpn dan beli brg.. Hati ni nak tergerak google.. Nk pastikan Best produk ni ujud ke tdk.. Skali cari2 jumpa isu penipuan.. T. Kasih kongsi kisah anda semua.. Klu mcm tu.. Mmg Tipah tertipu.. Huhu..

    ReplyDelete
  76. Nasib baik saya xjoin lg..da isi da borang nk pos esk..alhamdulillah bc ni trus xjd da..��

    ReplyDelete

Terima kasih di atas sokongan anda..

JB Search

Custom Search

JB World

JOHOR KINI

JOHOR KINI
Johor Kini

Johor Bahru Map

Marilah Blog!

Dunia Kini

free counters